Hulp in de Bibliotheek

Heb je een vraag over de Bibliotheek? Vind hier je antwoord.


Toegang

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

Ja, uiteraard. De Bibliotheek wil een plek zijn waar je ook terecht kunt om andere mensen te ontmoeten, te studeren, te werken, koffie te drinken of een tijdschrift of krant te lezen. Je bent van harte welkom!

Is de Bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Onze 3 vestigingen zijn geheel rolstoeltoegankelijk. In Barneveld en in Kootwijkerbroek kun je ook met de lift naar de juiste verdieping toe.


Deelnemen aan activiteiten

Welke spreekuren worden er gehouden in de Bibliotheek?

Bekijk het overzicht van alle spreekuren in de Bibliotheek.

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Onder de hoofdkop 'activiteiten' kan je gemakkelijk bekijken wat er bij de Bibliotheek op de agenda staat. De activiteiten zijn voor jong & oud en zijn onder andere gericht op onmoeten, vermaak, educatie, leesbevordering, bevordering van zelfredzaamheid, inspiratie en informatievoorziening.

Bekijk onze agenda

Moet ik lid zijn om deel te kunnen nemen aan activiteiten?

Iedereen kan deelnemen aan de activiteiten. Kijk bij de activiteit of aanmelden gewenst is. Sommige activiteiten zijn gratis, andere zijn betaalde activiteiten om de kosten te dekken.

Hoe reserveer ik kaarten?

Kaarten voor onze activiteiten, ook als ze gratis toegankelijk zijn en aanmelden gewenst is, kunnen via de ticketshop op de website gereserveerd worden. Klik op de activiteit en je ziet de mogelijkheid om te reserveren (niet altijd nodig).

Je ontvangt per e-mail een reserveringsbevestiging die je meeneemt als je naar de Bibliotheek gaat. De QR-code op je ticket wordt gescand.

Eventuele betaling van de reservering kun je regelen via iDEAL.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Je kunt de reservering niet annuleren. Eventuele betaalde kosten worden niet terugbetaald. Je mag je gereserveerde kaarten wel overdragen aan anderen.

Indien de Bibliotheek de activiteit annuleert, ontvang je de betaalde kosten retour.


Gebruik maken van de computer & internet

Hoe kan ik gebruikmaken van de computer?

Als je op de computer wilt werken moet je altijd inloggen. Niet alleen wanneer je op internet wilt, maar ook als je in Word wilt werken. Je logt in met jouw geldige Bibliotheekpas, met de gebruikerspas of met een tegoedbon.

Wat kan ik doen op de computer in de Bibliotheek?

In onze vestiging in Barneveld staan 10 computers en je kunt gebruikmaken van de printer en kopieerapparaat. Tijdens openingstijden kunnen de computers gebruikt worden voor: 

  • Werken met Office 2013
  • Internet en e-mail

In de Bibliotheek heb je toegang tot digitale bronnen die geraadpleegd kunnen worden. Via deze bronnen kun je zoeken naar actuele informatie in binnenlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften, literaire bestanden met recensies en uittreksels, consumenteninformatie en online luisteren naar muziek.

Ook kun je oefenen voor autotheorie-examens en andere vaardigheden via oefenen.nl

Kan ik gratis gebruik maken van WiFi in de Bibliotheek?

In onze vestigingen kun je gebruikmaken van de gratis WiFi. Zodat je kunt werken, studeren, informatie opzoeken of een spelletje te spelen.

Als je op een van onze pc's wilt werken, kun je daarvoor een bonnetje op de betaalcomputer halen op beide verdiepingen. Kosten: € 1,00 voor het eerste uur en daarna € 0,50 per kwartier.

Jongeren tot 18 jaar mogen één uur gratis internetten op onze pc. Leden met een Luxe abonnement mogen onbeperkt gratis op onze pc's.

Wat kost het computergebruik?

Jeugdabonnement heb je gratis 1 uur toegang. Leden met een Luxe abonnement hebben onbeperkt gratis toegang. Met de overige abonnementen betaal je € 1,- starttarief en daarna € 0,50 per kwartier.

Je betaalt dit met je tegoed op uw pas of door een tegoedbon te kopen via het servicestation op de begane grond. Let op: dit tegoed is maximaal 3 maanden na aankoop geldig. 

Wat kost het printen en kopiëren?

Kopie en print zwart/wit: € 0,25 per stuk (A4) of € 0,50 per stuk (A3)
Kopie en print full color: € 0,75 per stuk (A4) of € 1,50 per stuk (A3)

Je betaalt dit met je tegoed op uw pas of door een tegoedbon te kopen via het servicestation op de begane grond. Let op: dit tegoed is maximaal 3 maanden na aankoop geldig. 


Huren van ruimte

Kan ik een ruimte huren?

Jazeker, er zijn diverse ruimten die je kunt huren, ook buiten openingstijden. Lees meer of neem direct contact op: telefoonnummer (0342) 403 483 of mail naar info@bibliotheekbarneveld.nl.